Військове керівництво робить все можливе для захисту Харкова та області від російських обстрілів з огляду на посилення протиповітряної оборони. Про це "Суспільному" розповів голова Харківської ОВА Олег Синегубов.

"Я розвію міфи щодо ППО та заклики у ЗМІ, соцмережах. Чи є ППО у Харкові чи області? Є. Як і в будь-якій іншій галузі. Це оборонний процес країни. Це питання Генштабу ЗСУ, вони бачать обстановку в державі і приймають оперативні рішення" ,- розповів Синегубов.

"Саме завдяки управлінським рішенням Генштабу ми маємо ту ситуацію, яку ми маємо зараз, на відміну від лютого чи березня 2022 року, коли у нас літали літаки та гелікоптери над Харковом, були спроби висадки десанту та все інше", - додав він.

За його словами, щодня робиться все, "щоб Харків і область й надалі були захищені ще краще за попередній день".

"Складне військове питання. Досить велика кількість крилатих ракет, дуже велика кількість їх типів і решта. Відповісти на це питання досить складно", - зазначив глава адміністрації.

Олег Синєгубов сам потерпів від ракетного удару. За його словами, найближча ракета впала за 30 метрів від нього. Раніше начальник поліції Харківської області Володимир Тимошко повідомляв, що це сталося під час обстрілу обласного управління поліції.

Про наявність ППО в Харкові повідомив радник голови Офісу президента Олексій Арестович. Якби не було ППО, то над містом літали б ворожі літаки, заявив він у ефірі ФейгінLIVE.

"Дуже близько. Виходи - 40 секунд - і прильоти. Тут проблема в тому, що ППО чи ППО з можливостями протиракетної оборони може збивати "Іскандери", може збивати ракети типу "Калібр", але збивати РСЗВ та снаряди, це ніби зовсім інша "Історія. Таким ніхто не займається. Ізраїльтяни займаються куполом, але купол - це дуже нішева зброя... Там ціла система, фіналом якої є залізна купол. Він працює в умовах, коли вони знають, звідки будуть пуски", - розповів Арестович.

Нагадаємо, голова ХОВА раніше заявив, що сьогодні загрози наступу на Харків немає, але влада готується до цього щодня, починаючи з 24 лютого.