Ситуацію зі світлом у Харкові імовірно вдасться покращити у кінці цього тижня або через 8-9 днів. Про це заявив голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький.

Після масованої ракетної атаки 22 березня, яка оцінена як найважча за наслідками з початку війни, Харків залишився без світла. Через дві доби після ударів вдалося відновити подачу тільки 40% споживачів. У місті введені графіки віялових відключень – у харків’ян світла не буде по 6 годин на добу. Самі графіки – тут.

За словами Кудрицького, серед усіх регіонів України саме в Харкові  - ситуація найважча.

«У нас є цілих 3 опції, яким чином ми можемо забезпечити збільшену подачу електрики споживачам у Харкові, і ми цими шляхами ідемо паралельно. Перші одиниці обладнання, яке ми зможемо заживити у межах першого, другого чи третього сценарію, уже сильно покращать ситуацію для містян. Не хочу давати прогнозів, тому що ситуація дійсно складна, але думаю, що, можливо в кінці наступного тижня, через 8-9 днів, вдасться суттєво покращити ситуацію з енергозабезпеченням міста,» - сказав Кудрицький.

Що стосується Харківської області, то там ситуація краща, тому що РФ балістичними  раектами намагалася знеструмити саме місто Харків.