На Харківщині знайшли муміфіковані останки людей. Про це повідомили у обласній поліції.

Трупи знайшли 24 березня біля ферми у селі Сулігівка Ізюмського району. Тіла направили на судово-медичну експертизу з метою їхньої ідентифікації та встановлення причин смерті.

За попередніми даними, мирні жителі села Сулігівка загинули навесні 2022 року під час авіаудару, який завдали російські військові.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) КК України. Санкція статті передбачає до 15 років ув'язнення або довічне позбавлення волі.

Керівник обласної прокуратури Олександр Фільчаков повідомив, що через російську агресію в Харківській області загинуло 1818 людей. Серед загиблих – 74 дитини. Найменшому з них було п'ять місяців.

Найбільше в області масове поховання було виявлено в Ізюмі. Було ексгумовано 447 тіл, більшість із яких мають ознаки насильницької смерті, а 30 – сліди тортур. Більшість загиблих - мирні громадяни, 22 - військові.

У Харківській області зареєстрували понад 13 тисяч злочинів за фактом порушення законів та звичаїв війни. 30 військовослужбовцям РФ і двом найманцям повідомили про підозру. Семеро військовим уже винесли вироки.