Сьогодні, 25 лютого, близько 16 години біля населеного пункту Великі Проходи Дергачівської громади на міні підірвалися двоє чоловіків 32 та 19 років. Вони загинули. Про це повідомили в ХОВА.

Обидва чоловіки проживали у селі Слатине Дергачівської громади.

Рятувальники закликають мешканців області пам'ятати про смертельну небезпеку, не відвідувати поля, ліси, узбіччя доріг, береги водойм та інші потенційно заміновані місця, особливо ті, де точилися бої, або які перебували під окупацією, а також пересуватися неперевіреними ґрунтовими дорогами.

Нещадавно в Ізюмському районі знайшли дворядне протитанкове поле з мінами ТМ-62М та підривачами. Також в цьому районі фахівці вибухотехнічної служби знайшли мінне поле між селами Довгеньке та Сулигівка. У лютому там підірвалися троє чоловіків.

На початку грудня голова ХОВА Олег Синєгубов заявив, що масштабне розмінування в Харківській області призупинили через погіршення погоди. Тепер сапери шукатимуть снаряди за заявками громадян.

Якщо ви помітили будь-який підозрілий предмет чи вибухівку:

  • одразу повідомте за номером телефону – 101;
  • не торкайтеся предмету і не пересувайте його;
  • не користуйтеся засобами радіозв’язку, мобільними телефонами (вони можуть спровокувати вибух);
  • не заливайте рідинами, не засипайте ґрунтом й не накривайте предмет;
  • не можна торкатися підозрілого пристрою та здійснювати на нього звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини отруйні та чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.