З будівлі харківської мерії знімуть символіку СРСР. Про це в інтерв'ю виданню "Думка" повідомив харківський міський голова Ігор Терехов.

За словами Терехова, поки символіку прикрили, пізніше її замінять українською. Мер зазначив, що будівля мерії - пам'ятка архітектури, і зміни її зовнішнього вигляду потребують певних погоджень. За українською символікою буде кілька ескізів, у тому числі оберуть остаточний варіант.

Також міський голова прокоментував процес дерусифікації у місті.

"Однозначно всі топоніми, пов'язані з Росією, будуть прибрані. Ми ретельно підбираємо назви, які носитимуть вулиці – десь це будуть історичні назви, десь нові. Це ми повинні все обговорити, бо я не хочу, щоб після нас знову були зміни", - наголосив Терехов.

На думку мера, у місті обов'язково потрібно увічнити пам'ять Георгія Тарасенка – Героя України, харків'янина та засновника ГО "Фрайкор", який загинув навесні 2022 року під час визволення Малої Рогані. Також, на думку Терехова, у місті потрібно увічнити у топоніміці пам'ять екс-мера Геннадія Кернеса. Мер висловив переконання, що депутати його підтримають.

Деякі топоніми можуть бути перейменовані вже під час лютневої сесії міськради.