Вулицю у центрі Харкова пропонують перейменувати на честь бійців "Азова". Відповідну петицію зареєстровано на сайті міськради.

Автор звернення пропонує перейменувати вулицю Гуданова та назвати її на згадку про двох харків'ян - братів Ярослава та Богдана Гипик. Вони жили в будинку за адресою Гуданова, 12, були бійцями полку "Азов", брали участь в обороні Маріуполя та загинули під час боїв у цьому місті.

Оборона Маріуполя від російських загарбників тривала з 24 лютого до 20 травня 2022 року. Серед частин, що обороняли місто, був полк Національної гвардії "Азов".

Вулиця Гуданова розташована у Київській районі Харкова, біля станції метро “Пушкінська”. Вулиця невелика, всього 300 метрів, але досить стара, заснована ще 1888 року. Поєднує Пушкінську та Політехнічну.

Раніше вулиця Гуданова називалася вулицею Мархлівського та Юмівською. Сучасну назву присвоєно на честь лейтенанта Євгена Гуданова, героя Радянського Союзу, який воював проти німецько-нацистських окупантів та їх союзників та загинув у бою у 1944 році. Євген Гуданов народився та жив на цій вулиці.

Після початку повномасштабної агресії РФ в Україні розгорнулося масове перейменування вулиць, площ, проспектів, закладів освіти та культури, чиї назви були пов'язані з Росією чи радянськими часами. Напередодні Нового року в Ізюмі з міської топоніміки прибрали імена Цоя та Висоцького, у Валківській громаді – Пушкіна та Гагаріна. Ім'я Пушкіна прибрали із назви Харківського драматичного театру.