Ворог все ж таки має на меті Харків і Харківську область. Про це повідомив 23 січня в ефірі телемарафону голова ХОВА Олег Синєгубов.

За його словами, ворог не припиняє вогонь, б'є з РСЗВ, мінометів, танків по Харківській області, в основному, по околицях Вовчанська та Куп'янська, а також уздовж кордону, довжина якого у Харківській області сягає 315 кілометрів.

Разом із цим триває робота над посиленням обороноздатності області, бо "ворог все ж таки має на меті Харківську область, місто Харків". Синєгубов підкреслив, що місто та область мають бути готові до будь-якого розвитку подій. У свою чергу, міський голова Ігор Терехов в інтерв'ю виданню "Думка" заявив приблизно те саме: і військові, і цивільні мають бути готовими до будь-якого розвитку подій. Якщо наступ буде, "Харків відіб'ється".

Що кажуть військові про можливий наступ росіян на Харків

Представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скибіцький:

"Ми очікуємо, що вони вестимуть наступ у Донецькій та Харківській областях, а також, можливо, у Запоріжжі, але оборонятимуться в Херсоні та Криму".

Бригадний генерал юстиції, начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник:

"Харків зіткнеться із ще одним наступом. На підтвердження цьому факт, що групи з десяти-двадцяти російських солдатів перетинають кордон, щоб розвідати ситуацію, а Харків розташований приблизно за 40 км від кордону РФ. Росіяни спробують відрізати Харків від Києва, щоб ЗСУ на Донбасі не змогли просунутися на захід та прийти на допомогу столиці”.

Польський генерал Вальдемар Скшипчак:

“Найближчими цілями РФ можуть стати Харківська, Луганська, Донецька, Запорізька та Херсонська області. Війська РФ можуть ударити з боку Воронежа, Курська та Брянська. Вони можуть спробувати вирушити з цих регіонів РФ у південному напрямку, на захід від Харкова, вздовж річки Ворскла, що впадає в Дніпро, щоб з'єднатися з угрупованням, яке веде бойові дії в районі Бахмута та Соледара. При цьому сценарії під ударом виявляться Полтава та Дніпро".