У Харкові довгої комендантської години на Новий рік не буде. Як повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, комендантська година буде такою ж, як завжди: вона триватиме з 23:00 31 грудня до 05:00 1 січня.

За словами Синєгубова, варіант зміни на цей час розглядався. Місцева влада консультувалася з поліцією - і вирішила не міняти час.

До цього деякі міські телеграм-канали писали про можливу комендантську годину з 23:00 31 грудня до 05:00 2 січня.

Комендантську годину в Харкові скоротили на початку грудня, тепер вона - з 11 вечора до 5 ранку. До цього він розпочинався о 22.00. У перші тижні війни комендантська година для харків'ян починалася о 18.00, поступово її скорочували.

На Великдень комендантська година тривала з 19.00 до 5.00, а з міркувань безпеки було скасовано всі вечірні богослужіння.

У серпні, коли Харків і область щодня обстрілювалися російськими військами, влада оголосила про довгу комендантську годину на 23 і 24 серпня. Як пізніше розповів мер Ігор Терехов, довга комендантська година себе виправдала: Харків обстрілювали, але обійшлося без жертв і постраждалих серед городян.