У Харкові та області скорочується тривалість комендантської години. Як повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов, з сьогоднішнього дня, 5 грудня, комендантська година буде з 23:00 вечора до 5:00 ранку.

Таке рішення Харківська обласна військова адміністрація ухвалила у відповідь на численні звернення представників бізнесу, підприємств, які забезпечують життєдіяльність, працівників транспортної галузі тощо.

"Завдяки Збройним Силам України, які відігнали ворога, до Харкова та громади області поступово повертаються місцеві жителі, навіть незважаючи на те, що на нас чекає дуже складна зима. Відповідно, зростає необхідність у більш тривалій роботі продуктових мереж, сфери обслуговування. Тож реагуємо на потребу. Це рішення було погоджено з військовим керівництвом. Наразі ситуація з безпекою дозволяє піти на зменшення тривалості комендантської години", - зазначив Синєгубов.

Глава ХОВА додав, що умови комендантської години не змінилися: забороняється перебування у певний період доби на вулицях та інших громадських місцях особам без виданих перепусток, а також рух транспортних засобів.

Наразі невідомо, як зміниться робота метро та іншого транспорту після скорочення тривалості коменданської години. SQ оперативно інформуватиме читачів про всі зміни.

У перші тижні війни комендантська година починалася з 18 години вечора, потім її час поступово скорочували. Влітку, у серпні, коли Харків чи не щодня обстрілювався російськими ракетами та артилерією, було запроваджено довгу комендантську годину. Вона тривала добу – 23 та 24 серпня, у День міста та День Незалежності України, бо була загроза сильних обстрілів та провокацій з боку РФ.