На трасі під Харковом загорівся вантажний автомобіль. Про це повідомили в ДСНС.

22 листопада о 17:10 до Служби порятунку надійшло повідомлення про палаючу фуру на 2-му кілометрі траси Харків-Красноград-Перещепине.  

На виїзд вирушили рятувальники Люботина. На момент прибуття вогнеборців вантажівка горіла на площі близько 30 кв.м.  

О 17:36 пожежу вдалося локалізувати та о 18:29 повністю ліквідувати. Причина виникнення пожежі встановлюється. Постраждалих немає.

Причиною пожежі в авто можуть бути умисний підпал, обстріл, замикання електропроводки, несправні гальмівні колодки, заводський дефект машини, перевезення легкозаймистих речовин тощо. Загорітися може як старий, так і новий автомобіль. Не завжди в цьому винен водій.

Що робити, якщо загорівся автомобіль

Рятувальники радять насамперед не панікувати, адже паніка впливає на здатність діяти швидко і правильно. Якщо ви побачили, що ваш автомобіль загорівся, треба:

  • з'їхати на узбіччя;
  • зупинитися;
  • вимкнути мотор;
  • поставити авто на гальмо;
  • заблокувати колеса;
  • швидко евакуювати всіх пасажирів.

Після цього потрібно негайно зателефонувати за номером 101 або 112, щоб викликати рятувальників.

У кожного водія в авто має бути вогнегасник. Якщо видно, що пролилося пальне, треба насамперед гасити його. Можна також просити допомоги в інших водіїв, адже два - три вогнегасники краще впораються із завданням. Крім вогнегасника можна спробувати загасити вогонь землею, піском, мокрою тканиною. Якщо пожежу не вдається загасити, потрібно чекати рятувальників на безпечній відстані.