Відновити електропостачання в Харкові повністю за вихідні неможливо, ситуація "дуже і дуже важка". Про це повідомив мер міста Ігор Терехов в ефірі нацмарафону.

За його словами, працюють усі енергетики комунального підприємства, щоб локалізувати наслідки.

"Але сьогодні-завтра це неможливо, і пройде певний час, щоб ми відновили енергопостачання. Ми почали подавати воду у квартири харків'ян ще вчора в обмеженому режимі, продовжуємо підключати до водопостачання. Працюють "Харківські тепломережі", щоб перезапустити систему теплопостачання, але дуже багато залежить від енергопостачання", - зазначив Терехов.

За словами голови ХОВА Олега Синєгубова, деякі жителі Харкова вже можуть спостерігати в себе в домівках результати роботи енергетиків, але роботи ще достатньо.

Він закликав харків'ян, у яких є електроенергія, завчасно підготуватися до можливого повторного зникнення світла: зарядити павербанки, зробити запаси питної та технічної води, їжі.

Крім того, енергетики звертаються з проханням знизити навантаження на мережі, щоб якомога більше людей мали світло у своїх домівках. Не користуйтеся одночасно потужними електричними пристроями, за можливості вмикайте прилади не в пікові години.

Можливі й тимчасові планові відключення з технічних причин, щоб приєднати якомога більше споживачів.

22 березня вранці Харків зазнав наймасштабнішої атаки на енергоінфраструктуру з початку війни. По місту та області вдарили 22 ракетами С-300 та "Іскандерами". Глава "Укренерго" заявив, що РФ намагалася знищити всі об'єкти енергетики в місті.