Харків'ян просять не ходити на цвинтар. Як повідомили у прес-службі мерії з посиланням на КП "Ритуал", йдеться про цвинтар №17, який знаходиться на окружній. Причина - російські міни. За словами комунальників, піротехніки все ще знаходять вибухонебезпечні предмети.

У "Ритуалі" зазначили, що навести лад на могилах своїх близьких харків'яни зможуть після повного розмінування територій.

Напередодні Великодня та поминальних днів не варто ходити і на інші цвинтарі, оскільки залишається загроза ракетного обстрілу.

Небезпечний Харків: що ще заміновано у місті

Через міни харків'ян просять не ходити до Лісопарку. За словами мера Ігоря Терехова, у місті є безпечніші місця для прогулянок: це сад Шевченко та парк Горького, які вже обстежили сапери.

З цієї причини заборонено відвідувати "Фельдман екопарк". А для його розмінування крім місцевих рятувальників хочуть залучити іноземні компанії.

Чому на Великдень ходять на цвинтар

За однією з версій, традиція ходити на могили на Великдень з'явилася ще за радянських часів. Оскільки віруючі не мали змоги відвідувати храми, а бажання розділити радість свята було - стали збиратися на цвинтарях, які частково замінили віруючим церкву.

З погляду церкви, ходити на цвинтар у Світлу неділю не потрібно. Цього дня прийнято радіти, а не тужити, адже Великдень - найсвітліше християнське свято. Найкращий день для походу на цвинтарі - Радониця, яка починається на дев'ятий день після Великодня.

Часто люди ходять на цвинтарі ще до початку великодніх свят, щоб навести лад на могилах родичів після зими.