"Фельдмана Екопарку" заміновано, харків'ян просять туди не ходити. Попередження про небезпеку розміщено на сторінці парку у Facebook.

На території парку дуже багато мін, що заважає його відновленню. Для розмінування, окрім місцевих рятувальників, хочуть залучити іноземні компанії, які після отримання дозволу розпочнуть очищення території.

До повномасштабного вторгнення РФ екопарк був одним із улюблених місць відпочинку харків'ян та гостей міста. Щорічна кількість відвідувачів сягала п'яти мільйонів. Парк займає площу 140 гектарів. Тут розміщувався великий зоопарк, колекція якого налічувала понад 2 тис. тварин – тигри, леви, вовки, мавпи, павичі, олені, верблюди та інші. Тут був контактний зоопарк, для дітей влаштовувалися вистави з аніматорами та конкурсами, працювала зона майстер-класів тощо.

Парк дуже серйозно постраждав під час війни від обстрілу. Зруйновано 80% будівель. 7 березня загинули двоє працівників, які приїхали годувати тварин. Пізніше російські снаряди вбили ще одного співробітника парку та підлітка. Усього було вбито п'ятеро співробітників парку.

Більшість тварин вдалося врятувати, але дехто загинув - через обстріл або від стресу.

У січні 2023 року у парку заявили про початок відновлення. Там де мінної небезпеки немає, розбирали завали. Навесні планували приступити до капітального будівництва.