Харківський Лісопарк заміновано, ходити туди не можна. Про це повідомив мер Ігор Терехов під час виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, пише "Думка".

За словами мера, через війну місто втратило понад 2 тис. дерев. Багато з них було пошкоджено під час бойових дій у зоні Лісопарку, під час обстрілу міських парків та скверів. Під російським вогнем неодноразово був і Центральний парк культури та відпочинку.

Виїзне засідання комітету ВР відбувається у Харкові сьогодні, 10 березня, незважаючи на блекаут. Головне питання, яке там обговорюють - збитки завдані регіону російськими обстрілами.

Лісопарк і розташований поряд Меморіал Слави почали розмінувати минулої весни. Ігор Терехов просив харків'ян не гуляти там, не їздити і не бігати велодоріжкою, оскільки кілька касет, що не розірвалися, знайшли саме на ній, а в лісосмузі були російські снаряди.

Не обійшлося і без трагічних випадків у Лісопарку: там наприкінці травня на міні підірвався співробітник ХАІ Олег Кузнєцов.

А восени, коли на Північній Салтівці двоє підлітків отримали осколкові поранення ніг в результаті вибуху, мер знову просив городян не гуляти лісопосадками та зеленими локаціями, бо там можуть залишатися міни та снаряди, що не розірвалися. Для прогулянок є Сад Шевченко та парк Горького, які вже розмінували й вони безпечні.