Житель Ізюма розбирав удома боєприпас та підірвався. Про подію повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синегубов.

Учора, 21 грудня, 39-річний чоловік приніс додому боєприпас та спробував його розібрати. Спроба виявилася невдалою – пролунав вибух. Чоловік отримав поранення.

Синегубов закликав громадян у разі виявлення підозрілих предметів одразу звертайтеся до поліції чи ДСНС, оскільки підриви на вибухонебезпечних предметах не поодинокі. Найбільш резонансний та трагічний випадок стався у Лозівській громаді. Там чоловік також приніс додому боєприпас. Внаслідок вибуху загинули троє людей, у тому числі малолітня дитина.

21 грудня ще одна людина постраждала від вибуху. У селі Новий Бурлук Чугуївського району під час роботи на полі підірвався 45-річний тракторист. Медики оцінюють його стан як середньої тяжкості.

Минулого дня піротехніки ДСНС обстежили близько 7,4 га території, 5,6 км ЛЕП. Саперами виявили та знешкодили 60 хв, вибухівок та боєприпасів.

Також Олег Синегубов повідомив, що за добу від ворожих обстрілів постраждали населені пункти Куп'янського, Харківського, Чугуївського та Богодухівського районів, які розташовані поряд із кордоном та лінією зіткнення. У Куп'янську внаслідок ворожих обстрілів сталася пожежа в адміністративній будівлі цивільного підприємства. Люди, на щастя, не постраждали.