На Харківщині на міні підірвався сапер. За словами голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синегубова, постраждав 32-річний лейтенант служби цивільного захисту.

НП сталася 7 листопада у Харківському районі. Спрацювала протипіхотна міна. У Міжрегіональному центрі гуманітарного розмінування та швидкого реагування повідомили, що травмовано начальника відділення піротехнічних робіт Сергія Молчанова.

"В результаті підриву Сергій отримав вибухово-уламкове поранення: травматична ампутація правої стопи, поранення правої частини голови та правої руки", - йдеться у повідомленні.

Стан сапера медики оцінюють як середню важкий.

Ще одна людина підірвалася вчора у Балаклійській громаді: це 61-річний чоловік. Його відправили до лікарні у тяжкому стані.

Деякі випадки загибелі людей від вибухонебезпечних предметів виглядают навіть безглуздими. У районі Лозової місцевий мешканець знайшов у полі боєприпас. Замість того, щоб повідомити про це рятувальникам, чоловік приніс снаряд додому. На подвір'ї пролунав вибух. Загинула вся родина – чоловік, який знайшов снаряд, його вагітна дружина та дитина

Мінна небезпека в області залишається високою. За даними медиків, мінно-вибухові поранення у вересні та жовтні в Харківській області отримали 64 особи.

“Закликаємо громадян бути обачними: не ходіть лісосмугами, полями, чагарниками. Ворог мінував і приватні будинки та об'єкти соціальної інфраструктури. Процес розмінування продовжується”, - заявив Синегубов.