Ударом по залізниці у Харкові росіяни знищили вагони з тілами своїх солдатів. Про це пише "РБК-Україна" із посиланням на спікера Одеської ОВА Сергія Братчука.

"Росіяни знищили вагони-рефрижератори з тілами своїх товаришів по службі, ударивши ракетами по залізничному вокзалу в Харкові", - написав Братчук у своєму телеграм-каналі.

Внаслідок російського удару по залізниці в Холодногірському районі міста було пошкоджено найближчі будівлі на території залізниці, а біля залізничних колій утворилася вирва. Постраждалих немає.

Боєць 93-ї бригади "Холодний яр" із позивним "Каспер" розповів, що російські солдати забирають лише поранених, вбитих вони витягують із поля бою і тут же недалеко замовляють у лісі. А мешканець селища Мала Рогань відкопав на своєму городі тіла п'ятьох російських солдатів. Наразі мучжина допомагає правоохоронцям ексгумувати вбитих.

У липні з'явилася інформація, що на території одного із сільськогосподарських підприємств окупованої Борової росіяни облаштували морг. Як повідомили у місцевій селищній раді, туди звозять трупи російських військових. Їхня кількість постійно збільшується, оскільки росіяни щодня втрачають своїх солдатів у боях як у сусідніх Луганській та Донецькій областях, так і в тилу захоплених територій.

21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію, під час якої планується призвати 300 000 осіб. У Міноборони Британії вважають, що цей крок Путіна "фактично є визнанням того, що Росія вичерпала запас добровольців, які бажають воювати в Україні".