Росіяни не полишили ідею захоплення Харкова та Харківської області. Про це в інтерв'ю "Главкому" заявив голова ХОВА Олег Синєгубов.

За його словами, реалізувати таку ідею росіяни не можуть.

"З 24 лютого ми щодня продовжували підвищувати обороноздатність області, будували фортифікаційні, військові та інженерні споруди. Вони ж це бачать, і ми це знаємо з перехоплення їхніх розмов, розвідка нам доповідає. Навіть таких спроб прорватися до Харкова, як у перші два тижні. з 24 лютого у росіян вже не вийде", - зазначив Синєгубов.

За його словами, ще досить багато завдань, які вони разом з військовими повинні вирішити, щоб утримати території, що звільнилися. Звільнити на Харківщині залишилося 6% територій із захоплених росіянами на початку війни 32%. В основному, це невеликі населені пункти на Ізюмському та Вовчанському напрямках та на півночі області.

Харківський контрнаступ ЗСУ розпочався 6 вересня і став однією з найуспішніших та найшвидших операцій української армії з початку війни. Звільнено близько 4 тис. кілометрів території, це понад 300 населених пунктів. Крім того, росіяни під час відступу масово кидали техніку в робочому стані, лише у Балаклії було виявлено до 200 одиниць такої техніки: танки, БМП, САУ. Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив, що війна перейшла в нову фазу, коли ЗСУ захопили стратегічну ініціативу. Росія ж терпить на полі бою невдачі.