На Харківщині звільнили з окупації понад 300 населених пунктів. Про це повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі телемарафону із деокупованої Балаклії.

"Починаючи з 6 вересня й по сьогодні, звільнено 3800 кв. км, більше 300 населених пунктів і близько 150 000 українців стали вільними від окупації, де вони фактично були заручниками. Вражає стійкість і дух українців. Росіяни їх тут позбавили місцевих жителів будь-якого зв'язку і ні у кого з цих людей точно не було можливості дізнатися, що відбувається на підконтрольній частині території. Їм казали, що України вже немає, що в Україні вже інший президент, що Україна за ними не прийде, але всі наші люди стійко чекали й вірили, що ЗСУ прийдуть та звільнять їх", - розповіла Маляр.

При цьому вона наголосила, що операція триває, її розплановано до повного звільнення Харківської області.

Нагадаємо, контрнаступ у Харківській області пройшов краще, ніж очікувалося. Про це повідомив міністр оборони Олексій Рєзніков.
Міністр порівняв наступ зі "сніговою грудкою, яка покотилася з гори".

Українські війська втомилися після шести днів атаки, але бойовий дух високий, каже міністр. За його словами, це ознака, що Росію можна перемогти.

Контрнаступ у Харківській області розпочався після 5 вересня. За словами голови ХОВА Олега Синегубова, на Харківщині деокуповано понад 40 населених пунктів.

За інформацією американського Інституту вивчення війни (ISW), контрнаступом у Харківській області Україна зламала хід війни на свою користь. І тепер Росія стикається з "дилемою часу та простору".