Мешканець Харківської області ґвалтував свою маленьку сестру. Підозрюваного затримано, повідомив начальник Слідчого управління облуправління Нацполіції Сергій Болвінов.

Педофіла видав нервозний стан. У метро на нього звернули увагу патрульні – та взяли у нього мобільний для перевірки. У телефоні поліцейські знайшли порнографічні фото та відео з неповнолітньою. Патрульні затримали чоловіка, з'ясували, що його звуть Іван, йому 30 років і мешкає він у Первомайському. До будинку затриманого вирушила слідча група для обшуків та опитування родичів.

У Первомайському слідчі допитали постраждалу дівчинку, її брата та їхню матір. За словами дівчинки, зведений брат змушував її до сексуальних дій, коли родичів не було вдома.

Затриманий раніше вже був судимий за розбещення малолітніх. Чоловіку повідомили про підозру за ч. 6 ст. 152 (згвалтування). Йому загрожує позбавлення волі на п'ятнадцять років чи довічне ув'язнення.

Як захистити дитину від педофіла?

Педофіли можуть переслідувати дітей не лише у сім'ї, а й на вулицях. Декілька простих правил допоможуть дитині не стати жертвою злочину:

  • не спілкуватися із незнайомцями на вулицях;
  • не заходити з незнайомими людьми у під'їзди та ліфти;
  • тримати дистанцію у спілкуванні з дорослими;
  • не слухати незнайомих дорослих, попри всі пропозиції відповідати відмовою;
  • не дозволяти дорослим торкатися себе;
  • про всі події дитина повинна розповідати батькам.

Щоб дитина виконувала всі ці правила, потрібна максимальна довіра в сім'ї. Довірчі відносини, як правило, виникають, якщо дорослі щиро цікавляться життям дитини, але при цьому не прагнуть зруйнувати її особистий простір, використовують рівноправний, а не командний стиль спілкування.