У Харкові злісного порушника правил дорожнього руху змусили заплатити величезну суму. Про це повідомило Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції.

За неодноразове перевищення швидкості харків'янину виписали 36 штрафів. За це він мав сплатити 25 тисяч гривень, але харків'янин ігнорував приписи. У результаті державні виконавці заарештували банківські рахунки водія та оголосили у розшук його транспортний засіб. Через короткий час харків'янин повністю сплатив штрафи.

З 1 червня 2020 року в Україні стартувала система фіксації порушень правил дорожнього руху. У країні працюють камери автофіксації, які фіксують перевищення швидкості авто. Крім того, патрульні поліцейські можуть використовувати спеціальні прилади TruCam.

Сума штрафу за перевищення швидкості може коливатися від 340 гривень до 3400 гривень, це залежить від того, на скільки перевищено швидкість, якою дорогою, і чи сталося через це ДТП. Згідно з правилами, протягом 30 днів після отримання постанови про порушення правил дорожнього руху винуватець має погасити заборгованість. Якщо водій зробить це протягом 10 днів, може сплатити половину суми. Якщо у зазначені терміни штраф не було погашено, то на власника авто можуть накласти серйозні санкції.

За статистикою січня 2022 року водії з Харкова були на другому місці за кількістю отриманих штрафів за порушення правил дорожнього руху. Як розповіла команда сервісу Штрафи UA, найбільше штрафів за січень минулого року отримали кияни — 39 122 ухвали на суму 15 282 660 гривень. Харків був на другому місці з 8537 штрафами на суму 2 988 260 гривень.