Харків відвідав генерал США Джозеф Кіт Келлог. Як повідомили у міськраді, американська делегація на чолі з генерал-лейтенантом США відвідала місто 21 січня, вона зустрілася з мером Ігорем Тереховим та обласною владою.

У міськраді додали, що за підсумками візиту до України Джозеф Кіт Келлог сформує доповідь для комітету міжнародних відносин Сенату США щодо нагальних потреб України.

У свою чергу голова ХОВА Олег Синєгубов розповів американським партнерам про ситуацію на деокупованих територіях області, про терор цивільного населення та інші злочини російських військових. Також сторони обговорили гуманітарну ситуацію та допомогу, якої потребують мирні жителі області.

"Є спільне переконання – єдине, що може зупинити терористичні дії Росії та забезпечити постійний мир на Харківщині – це перемога України та звільнення всіх окупованих росіянами територій. Але досягти цього можна лише у тому випадку, якщо ВСУ матиме достатньо сучасного важкого озброєння. Дякую американським партнерам за всю допомогу та підтримку, яку отримує Харківщина. Впевнений, завдяки військовій допомозі наших союзників агресор буде покараний, а вся Україна звільнена", – сказав Синєгубов.

На фото, які опублікував журналіст Андрій Цаплієнко, видно, що американський генерал відвідав і Північну Салтівку.

Місяць тому Харківщина отримала 19 потужних генераторів від американського бізнесмена та філантропа Говарда Баффета.