Харківщина отримала 19 потужних генераторів від американського бізнесмена та філантропа Говарда Баффета. Про це повідомили у ХОВА.

Після осінньої зустрічі голови ХОВА Олега Синєгубова з американським бізнесменом і філантропом Говардом Баффетом Харківська область отримала партію потужної електрогенеруючої техніки. Також надійшло обладнання для її сервісного обслуговування.

Говард Баффет – старший син американського інвестора-мільярдера Уоррена Баффета. Його фонд з початку війни пожертвував Україні мільйони доларів, а у серпні президент України Володимир Зеленський підписав указ про нагородження Говарда Баффета Орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

За словами Олега Синєгубова, генератори забезпечуватимуть роботу об'єктів критичної та соціальної інфраструктури у регіоні під час відключень електроенергії. Крім того, харківська поліція від американських партнерів отримала чотири сучасні мобільні ДНК-лабораторії, які лише за 100 хвилин проводять аналіз ДНК-зразків і зберігають їх як на флешці.

Також нещодавно Харківська область отримала 18 потужних генераторів від Міжнародного комітету Червоного Хреста, їх передадуть до лікарень регіону. Кожен такий генератор може забезпечити потреби електропостачання великої лікарні.