11 росіян 20 грудня здалися в полон на Куп’янсько-Лиманському напрямку. Про це повідомив начальник служби зв’язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

“Будемо чекати від них їхні розповіді. Думаю, на завтра-післязавтра будемо знати, що вони нам цікавого розкажуть”, - заявив Фітьо.

Бійці ЗСУ 20 грудня на Куп’янсько-Лиманському напрямку знищили 362 російських військових та 63 одиниці військової техніки, серед яких 9 танків та 19 броньованих машин.

При цьому військовий зазначив, що активність ворога у зоні відповідальності угрупування “Хортиця” на Куп’янському, Лиманському та Бахмутському напрямках не знижується з початку жовтня. За добу на Куп’янському напрямку було 16 бойових зіткнень, на Лиманському – 13. За даними Фітьо, росіяни мають на меті захоплення Куп’янска, тому наступають в районі села Синьківка, щоб створити плацдарм для подальшого наступу на місто.

Бої біля цього села точаться з кінця минулого року, але просунутися вперед на цій ділянці фронту росіянам не вдається.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський також заявляв, що ситуація в районі Куп’янська складна. Російські війська мають перевагу у чисельності бійців та техніки. Але ЗСУ не здають позицій. 

На боці ЗСУ не тільки мотивація й ефективні дії, а й безлад у стані російських військ. У Головному управлінні розвідки Міноборони України розповіли, що російські військові на Куп’янскому напрямку масово хворіють на мишачу лихоманку. Але командування не звертає на це увагу, вважає, що скарги на хворобу – це спроби ухилитися від участі у бойових діях.