У Харківській області чоловік намагався підірвати свою сестру гранатою. Надзвичайна подія сталася ввечері 19 серпня в селі Лебедине Красноградського району, повідомили в поліції.

Чоловік був п'яний. Він посварився з сестрою і закинув їй за комір приведену в бойову готовність гранату "РГД-5". Жінка встигла витягнути боєприпас і відкинути його на безпечну відстань.

РГД-5 - ручна граната дистанційної дії. Призначена для ураження противника фугасною дією вибухівки та осколками. Вибухає через 3-4 секунди після кидка.

Чоловіка затримано. Під час обшуку в нього знайшли корпус бойової ручної протипіхотної гранати "Ф-1".

Ф-1 - ручна протипіхотна осколкова граната дистанційної дії. Радіус ураження осколками - до 200 м. На дистанції в кілька метрів від її осколків не рятує навіть бронежилет. Оскільки дальність розльоту осколків перевищує середню дальність кидка, граната становить небезпеку і для того, хто її кидає.

Чоловікові повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.