У Харківській області чоловік кидав гранати в односельців. Про це повідомили в поліції.

Мешканець Вільхуватської громади кинув під автомобіль 39-річного односельця гранату. Осколкові поранення отримали троє чоловіків, які в цей час перебували в салоні машини. Їх доправили до лікарні.

Але 45-річний злочинець на цьому не зупинився і кинув ще одну гранату - тепер на подвір'я місцевих. На щастя, боєприпас не розірвався, люди не постраждали. Причини вчинку чоловіка поки невідомі. Його затримали, відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Незаконний обіг зброї вважається одним із довготривалих наслідків бойових дій. Ще до вторгнення РФ, у середині лютого 2022 року в Києві відбулася перша національна конференція з питань запобігання та боротьби з незаконним обігом зброї, боєприпасів і вибухових речовин. Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров тоді заявив, що з початку АТО на Донбасі Україна зіткнулася зі значними ризиками незаконного обігу зброї. Це пов'язано як із постачанням зброї на окуповані території, так і з випадками розповсюдження стрілецької зброї, боєприпасів і вибухівки з лінії розмежування, контрабанди зброї, перероблення травматичної зброї на бойову. Україні, зазначалося тоді, потрібна урядова стратегія щодо боротьби з цим. Після 24 лютого 2022 року ситуація з неконтрольованим обігом зброї загострилася в рази.