Харків'янин намагався підірвати сусідів гранатою. За даними поліції, 55-річний чоловік випивав у себе вдома, і йому не сподобалося, що сусіди шумно відзначають хрестини.

Взявши корпус ручної гранати Ф-1 і запал до неї, харків'янин відправився до сусідів і почав погрожувати її підірвати. Сусідам вдалося відібрати у чоловіка гранату і викликати поліцію.

Правопорушника затримано. Йому повідомлено про підозру за ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство) КК України. Чоловікові загрожує до 7 років позбавлення волі.

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

У квітні в селищі Слатіно в передмісті Харкова 26-річний чоловік погрожував підірвати своїх знайомих. Боєприпас вилучили і знищили прибулі на місце силовики.

Граната Ф-1 - ручна протипіхотна осколкова гранатам дистанційної дії. Радіус ураження удамками - до 200 м. На дистанції в кілька метрів від її уламків не рятує навіть бронежилет. Оскільки дальність розльоту уламків перевищує середню дальність кидка, граната становить небезпеку і для самого кидаючого.

Поліцейські закликають не чіпати боєприпаси і не підходити до них, оскільки вони можуть здетонувати в будь-який момент. А при виявленні вибухонебезпечних предметів необхідно повідомляти за номерами 102 або 101.