Правоохоронці розкрили вбивство, скоєне в Ізюмі під час російської окупації, повідомили в обласній прокуратурі. Суд виніс вирок.

Наприкінці липня 2022 року в Ізюмі зустрілася компанія з п'яти місцевих жителів - чоловіків і жінок. Один із чоловіків почав надавати знаки уваги жінці. Жінці це не сподобалося. Вона попросила ще одного члена компанії заступитися за неї. Однак "захисник" повівся агресивно: він схопив ніж і тричі вдарив ним опонента. Потерпілий отримав поранення в груди та живіт і помер на місці події. Убивця втік. 

У цей час Ізюм був окупований російськими військами. У вересні 2022 року місто було звільнене. Повернулися законні правоохоронні органи. Прокуратура та поліція розкрили злочин і скерували матеріали справи до суду.  

У судовому засіданні 39-річний обвинувачений свою провину визнав і щиро розкаявся.

21 червня 2023 року суддя Дзержинського районного суду Харкова виніс вирок за фактом умисного вбивства (ч. 1 ст. 115 КК України) - 9 років позбавлення волі. Наразі триває строк, протягом якого можна оскаржити вирок.

Як уникнути насильства під час побутових сварок?

Побутові конфлікти можуть бути дуже емоційними та подекуди сягати високої напруги. Психологи розробили кілька рекомендацій, як уникнути насильства:

  • важливо зберігати спокій під час сварки та уникати стану люті чи гніву, слід контролювати свої емоції, не використовувати погрози;
  • слухайте один одного, висловлюйте свої почуття і потреби без агресії, намагайтеся знайти компромісні рішення;
  • якщо ситуація стає вкрай напруженою, постарайтеся відступити, вийти з конфлікту: перерва дасть можливість усім сторонам заспокоїтися і прийняти більш усвідомлені рішення;
  • якщо сварка переростає в насильство, негайно викликайте поліцію: не чекайте, коли настануть непоправні наслідки.