Харків'янин під час п'янки вбив свого знайомого, а щоб приховати сліди злочину, розчленував труп. Суд виніс убивці вирок – 14 років ув'язнення.

Злочин було скоєно 13 вересня 2022 року в Харкові, в одній із квартир на вул. Астрономічній.

53-річний обвинувачений запросив до гостей 39-річного колегу, і вони почали пити. Під час п'янки виникла сварка. У перерві словесної суперечки гість пішов на балкон курити. Хазяїн подався слідом. Він напав на знайомого ззаду: однією рукою закрив жертві рота, а другою - тиснув на потилицю. У результаті потерпілий помер.

Зловмисник відтягнув труп із балкона у ванну, розчленував, а частини тіла розклав по пакетах та коробках. Останки вбитого чоловік зберігав у шафі у своїй кімнаті.

Співробітники Київської окружної прокуратури Харкова викрили чоловіка, матеріали справи направили до суду. Чоловік визнав провину частково: він заявив, що не хотів убивати, а отже, вбивство скоїв ненавмисне. Суд не вважав такі докази ґрунтовними. Підсудного визнали винним у умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК України) та засудили до 14 років позбавлення волі.

Психологи стверджують, що людина, яка розчленовує труп, швидше за все перебуває у стані психологічного шоку та травми. Це може статися через небажання нести відповідальність.

Також можливі інші стани, такі як посттравматичний стресовий синдром, депресія та тривожність. Людина може відчувати почуття страху, вини, занепокоєння, сорому та розпачу.

Деякі люди, які розчленовують трупи, можуть бути психічно нездоровими і можуть страждати від психічних захворювань, таких як розлад особистості, психопатія чи садизм.