РФ розганяє черговий фейк про наступ на Харків. За даними Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики України, у проросійських джерелах поширюється інформація, що РФ нібито буде атакувати Слобожанщину та Чернігівщину для створення "санітарної або буферної зони" та убезпечення таким чином Бєлгородської області від обстрілів.

За даними центру, це вже не перше ІПСО Росії, спрямоване на маніпуляції та відвернення уваги на тлі бойових дій у прикордонних районах РФ. Попри те, що цього разу пропаганда зробила акцент також на північ, українські військові усвідомлюють потенційну загрозу нападу зі Слобожанського напрямку, тому ситуацію моніторять, а кордон – укріплюють.

Представник ГУР Андрій Юсов не виключає, що кремлівські загарбники намагаються такими вигадками приховати реальні наміри щодо власних оборонних чи наступальних операцій.

Нещодавно росіяни намагалися запевнити людей, що "київський режим готує теракт у Куп'янську", а п'яні офіцери 14-ї окремої механізованої бригади ледь не спалили живцем військовослужбовця з Харкова.