На Північній Салтівці відкривається перший мережевий супермаркет із 24 лютого 2022 року. Йдеться про магазин "АТБ" на вул. Гвардійців-Широнінців, 102а.

Під час російських обстрілів району страждали не лише житлові будинки, багато магазинів на Північній Салтівці зруйновано. Відкриття супермаркету має суттєво допомогти місцевим жителям, щоб їм не доводилося далеко їздити по продукти.

І хоча на Північній Салтівці живе поки що не так багато людей, вона вже не нагадує "район-примару". Туди ходить кілька автобусів, тролейбус, а з кінця лютого 2023 року – і трамвай. За словами міського голови Ігоря Терехова, у Харкові збудують два нові мікрорайони для людей, які втратили своє житло через російську агресію. Один із них буде розташований на незабудованих земельних ділянках Північної Салтівки, що за вулицею Наталії Ужвій.

Мер додав, що у будинках будуть підземні паркінги, які можна буде використовувати як укриття, а вся інфраструктура, яка потрібна для комфортного життя мешканців Північної Салтівки, буде в пішій доступності від будинку.