На Північну Салтівку повертають трамвай. Про це "Суспільному" розповів начальник енергослужби "Міськелектротранссервіс" Володимир Миколаєнко.

За його словами, бригади відновлюють лінії, пошкоджені під час російських обстрілів. Вже довелося замінити майже 8 кілометрів контактного дроту. Закінчити роботи та відновити рух трамваїв на Північній Салтівці збираються 24 лютого.

"На Північну Салтівку є тролейбусний рух на вулицю Наталії Ужвій, але з іншого крила Північної Салтівки людям важко доїжджати, а це вирішить питання", - сказав Миколаєнко.

За попередньою інформацією, йдеться про повернення маршрутів 16 та 16а, а також маршруту №27, який вийде на своє звичайне коло – з Північної Салтівки на Академіка Павлова, а потім через Москалівку на Новоселово та Новожанове. До війни цим мікрорайоном курсував також трамвай №23, який їхав з Плиткового заводу до трамвайного депо на Льва Толстого та трамвай №26, який курсував з ХТЗ через проспект Тракторобудівників на вул. Героїв Праці, Шевченка і далі по Весніна до Парку Горького.

Саме трамвайне депо на Льва Толстого – Салтівське трамвайне депо – неодноразово потрапляло під удар окупантів. Загалом у Харкові з початку війни знищено та пошкоджено понад 60 трамваїв, серед них – старовинний МТВ-82.

Після Північної Салтівки комунальники відновлюватимуть лінії тролейбуса на селищі Жуковського.

Ситуація з транспортом на Північній Салтівці

Перший маршрут автобуса сюди запустили у серпні. Тепер на Північну Салтівку їздять такі автобуси:

  • №41е: вул. Наталії Ужвій (біля тролейбуса) – вул. Леся Сердюка – вул. Академіка Павлова – автостанція «Героїв Праці»,
  • №206е "Вул. Наталії Ужвій" (коло тролейбуса) – ст. м. "Героїв Праці",
  • №208е “Велика Данилівка – станція метро “Героїв Праці“;
  • №212е “Вул. Світла - станція метро "Героїв Праці".

Окрім того, на Північну Салтівку ходить тролейбус №31. Його маршрут: розворотне коло «Північна Салтівка» – вул. Гвардійців-Широнінців – пр. Ювілейний – пр. Льва Ландау – пр. Героїв Харкова – розворотне коло «Ст. м. "Турбоатом".