Ще одне мінне поле знайшли в Харківській області - цього разу біля села Байрак у Балаклійській громаді. Про це повідомили в Балаклійській міській військовій адміністрації.

На полі виявили безліч протипіхотних мін ОЗМ-72, які несуть серйозну загрозу для місцевих жителів. Координати небезпечного поля - тут

ОЗМ-72 - осколкова загороджувальна міна, призначена для ураження піхоти. На армійському жаргоні такий снаряд називають "відьмою" або "жабою". Назву ця міна отримала через те, що при спрацьовуванні детонатора бойова частина підскакує на висоту близько 60-80 см і вибухає. Цю міну розробили в СРСР і прийняли на озброєння 1973 року. Такі міни неодноразово використовувалися росіянами для мінування Харківської області.

Жителів громади закликають не відвідувати поле біля села Байрак, щоб не наражати своє життя на небезпеку.

У листопаді чергове мінне поле знайшли в районі села Гракове Чугуївського району. Тут сапери знешкодили 16 мін, які залишили після себе росіяни.

На початку грудня голова ХОВА Олег Синєгубов заявив, що масштабне розмінування в Харківській області призупинили через погіршення погоди. Тепер сапери шукатимуть снаряди за заявками громадян.