Мінне поле знайшли в Харківській області в районі села Гракове Чугуївського району. У Міжрегіональному центрі гуманітарного розмінування повідомили, що сапери знешкодили 16 мін, які залишили після себе росіяни.

До служби 101 надійшло повідомлення від місцевого жителя, який побачив міни

Міни під Граковом ліквідували на місці.

За даними піротехніків, у цьому районі кілька місяців тому підірвалися сапери з Кропивницького.

Від початку деокупації в Харківській області від вибухів на мінах і снарядах загинуло 49 осіб, 193 дістали травми й поранення. На жаль, ця цифра не може бути остаточною, адже величезні території все ще заміновані.

За останні дні, за даними рятувальників, люди підривалися якраз у Чугуївському районі. 7 листопада на території приватного будинку в селі Рубіжне підірвався 42-річний чоловік. Він дістав осколкові поранення правої ноги. 11 листопада між селами Гракове та Мосьпанове машина наїхала на міну. 46-річний водій дістав осколкові поранення.

ДСНС закликає жителів Харківської області бути максимально обережними.

  • не ходіть у невідомі ліси, поля або райони, де були бої або які були під окупацією - вони сильно заміновані;
  • якщо ви збираєтеся будувати щось або проводити госпроботи на своїх ділянках у деокупованих районах, зробіть заявку піротехнікам і дочекайтеся перевірки;
  • навчайте своїх дітей правил мінної безпеки;
  • якщо ви помітили будь-який підозрілий предмет, не торкайтеся до нього і негайно повідомте про знахідку в ДСНС або поліцію за телефонами 101, 102 або 112.