РФ вдарила ракетами по нафтопереробному підприємству у Харківській області. Голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов повідомив, що внаслідок обстрілу 20 грудня на об'єкті виникла масштабна пожежа.

Люди не постраждали.

За словами начальника Харківського гарнізону генерала Сергія Мельника, вже ліквідовано пожежу на площі 4,5 тисяч квадратних метрів, але все ще горять резервуари та підземні промислові стоки на площі 5 тисяч квадратів. Світиться нафтопереробне підприємство.

Також, за даними ХОВА, минулої доби війська РФ обстрілювали Вовчанськ та села Вовчанської громади (Стариця, Гатище, Вовчанські Хутори), Куп'янськ, смт Шевченкове та інші населені пункти Куп'янського району.

Війська РФ цілеспрямовано намагаються знищувати об'єкти промислової та енергетичної інфраструктури, щоб підірвати економіку України, залишити населення без світла, тепла та води. У "Харківобленерго" повідомляли, що внаслідок обстрілів було пошкоджено всю генеруючу енергетику регіону. Харківщина отримує світло з інших областей. У Харкові пошкоджено 117 об'єктів теплових мереж.