Вночі на Харківщині пролунали вибухи, росіяни завдали ракетного удару по Ізюмському району. Про це повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

За його словами, близько 2 години ночі в Ізюмському районі внаслідок ракетних ударів окупантів виникла масштабна пожежа на цивільному об'єкті промислової інфраструктури. На щастя, без потерпілих. На місці працюють рятувальники.

За даними ХОВА, минулої доби під інтенсивним вогнем окупантів перебували Вовчанськ та села Вовчанської громади: Стариця, Гатище, Вовчанські Хутори. Попередньо – без постраждалих. Також окупанти завдавали артилерійських ударів по населених пунктах Куп'янського району, у тому числі й самому Куп'янську. У Дворічній горів житловий будинок. Як повідомили у ДСНС, за добу харківські рятувальники зробили 10 виїздів на ліквідацію пожеж, дві з яких були спричинені ворожими обстрілами.

У ранковому зведенні Генштабу повідомляється про те, що на Куп'янському та Лиманському напрямках ворог здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Котлярівка, Крохмальне, Берестове Харківської області. Усього за добу росіяни завдали по Україні 4 ракетних та 60 авіаційних ударів, а також здійснили понад 80 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Але ворог продовжує зазнавати втрат, підтверджено поразку пункту постійної дислокації супротивника у районі населеного пункту Чаплинка Херсонської області. Інформація про загиблих та поранених окупантів уточнюється.

Українська авіація за добу завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 6 ударів по позиціях зенітно-ракетних комплексів ворога. Сили протиповітряної оборони минулої доби збили два ворожі вертольоти.

Сьогодні - 300-й день вторгнення, про це нагадали в Офісі президента.

"Всі наші вороги будуть холодними 200", - написав у телеграм-каналі голова Офісу президента Андрій Єрмак.

На жаргоні військових "200" – це труп. Імовірно, такий евфемізм пішов з часів Афганської війни, коли тіла радянських солдатів у цинкових трунах вантажили в літаки, і з'ясувалося, що вага такої труни - близько 200 кг.