Мерія Харкова шукає варіанти, щоб комбіноване навчання, яке планується запровадити в школах міста з 1 вересня, було безпечним. Про це повідомив директор Департаменту з питань інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко.

За його словами, батьки школярів виступають за повернення очного навчання в школах. Після початку повномасштабного вторгнення РФ усі навчальні заклади Харкова перевели на дистанційку, дитячі садки закрили. Це диктувалося заходами безпеки.

7 липня регіональна Рада оборони ухвалила рішення дозволити офлайн-навчання в навчальних закладах Харківської області. Неодмінна умова - наявність захисних споруд. Але виявилося, що в харківських школах є тільки найпростіші укриття. Чим захисні споруди відрізняються від найпростіших укриттів - читайте в нашому матеріалі.

Мер Харкова Ігор Терехов заявляв, що навчання може бути комбінованим - потрібно поєднувати дистанційку й очну форму. Але основне питання - це безпека дітей.

Опрацьовується безліч варіантів, заявив Юрій Сидоренко. Один із них - проведення уроків у метро. За оцінкою чиновника, у метро є приміщення, які можна тимчасово використовувати для навчання школярів. 

Є й інші варіанти, каже чиновник, але про них поки що не говорять, оскільки ці варіанти потребують доопрацювання.

"Щойно мер матиме всю повну і необхідну інформацію для ухвалення того чи іншого рішення - він одразу про це повідомить харків'ян", - заявив Сидоренко.

За його словами, до 1 вересня ще є час. Під час ухвалення рішення в мерії обіцяють орієнтуватися на думку харків'ян.