31-річний харків'янин з перших днів вторгнення РФ допомогав ворогу прорвати оборону міста. Чоловіка ще до початку повномасштабної агресії завербувала російська розвідка, повідомив речник обласного управління СБУ Владислав Абдула.

Фігурант зливав інформацію про Сили оборони у місті. Всі дані він передавав своїй хрещеній на позивний "Багіра", яка є командиром російського диверсійно-розвідувального загону "Ірбіс" у так званій "ЛНР". Колаборант у телеграмі надсилав  їй скріншоти з гугл-карт та робив на них відмітки з місцями перебування ЗСУ, техніки та сил ППО

Отриману від свого родича інформацію жінка передавала кадровому співробітнику російської розвідки для планування бойових операцій на східному фронті. Окрім того, завдяки переданій інформації, російські бомбардувальники завдавали удари по Харкову в обхід ППО.

Напередодні звільнення регіону фігурант "заліг на дно" – призупинив контакти з хрещеною та майже не виходив з власного будинку на околицях Харкова. Втім, співробітники СБУ затримали його.

Зловмисник перебуває під вартою. За фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України) йому загрожує 15 років тюрми з конфіскацією майна.