Харків'янин збудував споруду на самовільно зайнятій земельній ділянці біля озера у межах міста. Про це повідомили у прокуратурі.

У березні минулого року чоловік збудував одноповерхову будівлю на самовільно зайнятій земельній ділянці. Ця земельна ділянка знаходиться у водоохоронній зоні та прибережній захисній смузі озера на проспекті Гагаріна.

Як розповіли прокурори, харків'янин не мав ні рішення про передачу земельної ділянки у власність чи оренду, ні державної реєстрації угоди. 43-річному чоловікові повідомлено про підозру за фактом будівництва споруди на самовільно зайнятій земельній ділянці. За це йому загрожує позбавлення волі терміном від 1 до 3 років.

До вторгнення РФ у Харкові планувалося впорядковувати прибережні зони водойм, першим масштабним проектом була реконструкція Гідропарку на Журавлівці. Там планувалося зробити набережні із зручними підходами до води, оглядові майданчики, дендропарк та мережу бігових доріжок. Журавлівський гідропарк мав стати першою реконструйованою локацією у рамках проекту "Зелений каркас". Цей проект мав з'єднати всі паркові зони в одну мережу за допомогою зелених коридорів із пішохідними та велосипедними доріжками.

Війна відсунула ці плани, але не змінила. У лютому 2023 року на прес-конференції, присвяченій новому Генплану Харкова, міський голова Ігор Терехов розповів, що у Генплані є ідея використання річок Харкова як комунікацій та природних артерій. На набережних планується створити громадські простори, які служитимуть екологічними коридорами, просуваючи стратегію пішохідного та велосипедного руху у місті.