Харків'ян просять самостійно не вмикати опалення. Як повідомили у КП "Харківські теплові мережі", зараз у місті запускаються до роботи додаткові котли, джерела теплопостачання переводяться на зимову схему. Також комунальники обстежують тепломагістралі для оперативного пошуку та усунення втрат теплоносія.

"Просимо городян не втручатися в систему теплопостачання будинків та не прискорювати пуск тепла до квартир за власним бажанням. Така самодіяльність може призвести до аварійних ситуацій та пошкодження запірної арматури. Запуск тепла до будинків по всьому місту відбуватиметься за графіком, з урахуванням показників температури на вулиці . Особливу увагу цього опалювального сезону приділимо економії енергоресурсів", - зазначили у тепломережах.

Тим не менш, у Харкові є щонайменше 500 будинків, де опалення цієї зими точно не включать. Переважно це - Північна Салтівка. Але незважаючи на всі складнощі, місцеві жителі повертаються до свого "району-примари". Деякі планують зимувати і без опалення, сподіваючись на обігрівачі та інші альтернативні джерела тепла.

До вирішення питання економії енергоресурсів предметно підійшли у Первомайському Харківської області: там відклали початок опалювального сезону на 1 листопада. А міські котельні планують забезпечити дизельними електростанціями; на це місцеві депутати виділили із бюджету близько шести мільйонів гривень. Усі котельні у громаді підготували до роботи взимку.

Харків'янам рекомендують максимально утеплити квартири, а жителям приватного сектору - постаратися запастися дровами.