У Харкові частина будинків буде без опалення. Про це пише МГ "Об'єктив" із посиланням на директора Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської ОВА Сергія Магдисюка.

За словами чиновника, це 500 будинків, у які подати теплоносій неможливо через їхнє руйнування.

"У Харкові теплоносій планується подати до всіх будинків, які мають на те технічну можливість, які не зруйновані внаслідок обстрілів. За нашою інформацією, сьогодні налічується близько 500 будинків, куди не буде подано тепло. По всьому місту воно буде. Це інформація на сьогодні . Що буде завтра чи післязавтра - ніхто не знає. Це неможливо спрогнозувати", - зазначив Магдисюк.

Щодо області, директор департаменту зазначив, що у Балаклії опалення буде. В Ізюмі, де зруйновано центр міста, тепла не буде, але в мікрорайонах, де будинки та котельні вціліли, воно буде подано.

У Куп'янську, за попередньою інформацією, система вціліла - і теплопостачання, і електропостачання, і газопостачання. У місті є проблеми з водовідведенням, їх влада вирішуватиме найближчим часом.

"У Вовчанську всі котельні цілі. Запаси пелетів, щепи, дров є. Якщо буде відключено газопостачання, ми перейдемо на альтернативні варіанти, у нас там є котельні. Ми надамо людям у повному обсязі послугу теплопостачання", - наголосив директор Департаменту.

За його словами, у селах, де люди живуть у приватному секторі, відновлюються газо- та електропостачання. Якщо не буде газу, держава забезпечить людей дровами.

Про те, що мешканці Харківської області можуть безкоштовно отримати дрова, повідомили у Мінреінтеграції. Кабмін ухвалив рішення про безкоштовну видачу дров жителям найбільш небезпечних територій, до яких віднесли і наш регіон. На територіях, прилеглих до зон проведення бойових дій, влада забезпечить мешканців безоплатною деревиною, щоб кожна сім'я мала змогу зігріти будинок протягом осінньо-зимового періоду.

У міській квартирі зігрітися буде складніше. Але влада налаштована оптимістично і стверджує, що Харків буде з опаленням. До опалювального сезону готують навіть Північну Салтівку. Про всяк випадок SQ зібрав інформацію про актуальний асортимент і ціни на все, що може зігріти вас цієї зими.