Ігор Терехов прогнозує зменшення надходжень до бюджету Харкова. Як розповів мер в інтерв'ю Суспільному, у першому півріччі міський бюджет виконано на 82,4%, а у другому очікується зменшення надходжень.

"За перше півріччя є невиконання бюджету - близько 1 млрд 600 млн гривень. Ми виконали бюджет на 82,4% за перше півріччя. Але ми розуміємо, що буде друге півріччя, і надходження не зростатимуть, вони знижуватимуться", - розповів мер.

За його словами, найбільше впали надходження з податку на землю, доходи фізичних осіб та орендної плати за нерухомість.

"Найголовніше, щоб у бюджеті був баланс. З іншого боку, ми колосально дотуємо наші комунальні підприємства. І сьогодні місто є основним роботодавцем: усі комунальні підприємства працюють у повному обсязі. І ми платимо фінпідтримкою зарплату людям. Це для нас дуже важливо", – пояснив Терехов.

Він також нагадав, що у місті залишається безкоштовним проїзд у транспорті. При цьому зросло фінансове навантаження через руйнування армією РФ котелень та водопроводів.

"Краще б наші діти навчалися у школах та отримували харчування. Але ці гроші зараз йдуть на дотування громадського транспорту. А ціна на ПММ кардинально зросла. І в борг ніхто не дає", - поділився міський голова.

Раніше Ігор Терехов пояснив, чому у Харкові повернули оплату комуналки.