Приблизно 150 тисяч мешканців Харкова залишилися без квартир через війну. Про це в інтерв'ю "Суспільному" розповів Харківський міський голова Ігор Терехов.

"Ми використовуємо гуртожитки наших інститутів, вищих навчальних закладів, профтехучилищ, технікумів. Селимо там людей, людей з області. Цей ресурс ще не повною мірою вичерпаний, він є. Але є інша проблема. 150 тисяч харків'ян залишилися без квартир. Їх треба забезпечити житлом", - сказав Терехов.

За його словами, місто зіткнеться з викликом, коли люди, які втратили житло, захочуть повернутися. Їм також пропонуватимуть гуртожитки.

"Дуже багато сьогодні вже перебувають у гуртожитках, чекають завершення війни, нашої перемоги. А щодо Північної Салтівки — ми її відбудуємо по-новому. Це будуть надсучасні житлові мікрорайони. Побудовані за новітніми технологіями. Обов'язково з підземними паркінгами, з останніми технологіями енергозбереження, автономними системами опалення, водопостачання тощо", - додав Терехов.

Нагадаємо, раніше міський голова розповів, як опалюватимуть напівзруйновані будинки у Харкові. Так, топлення даватимуть у тих під'їздах, які не постраждали.