У напівзруйнованих будинках Харкова опалення даватимуть у тих під'їздах, які не постраждали. Як повідомив "Суспільному" міський голова Ігор Терехов, зараз у Харкові близько 500 будинків не підлягають відновленню.

"Якщо буде найменша можливість подати воду та тепло в окремі під'їзди, ми відсікатимемо зруйновані і даватимемо тепло туди, де є люди", - сказав Терехов.

До опалювального сезону, окрім магістралей, готують і внутрішньобудинкові сітки. Потрапляють і до квартир, власники яких поїхали з міста.

"Ми вирішуємо це питання: телефонуємо людям, відкриваємо квартири, працюють "ведмежатники" разом із поліцією — складається акт. І наші служби заходять. Це все — процеси, які продовжуються. У багатьох немає вікон, скла. Де треба – ми міняємо вікна, скло, закриваємо ДСП", - додав міський голова.

За його словами, рівень оплати за комунальні послуги залишається низьким.

"У нас був дуже серйозний період, коли людям не було чим платити за тепло, у них не було грошей. Багато хто був у стресі, у шоковому стані. Я сказав: ми не стягуватимемо плату. І, дійсно, за тепло ми не нарахували ні однієї копійки платежів. За воду теж не виставляли рахунки. З першого числа ми почали нараховувати. Тому що жодного бюджету не вистачить, щоб охопити все місто. Але залишили старі тарифи", - сказав Терехов.

Він зазначив, що місто ініціюватиме списання заборгованості перед постачальниками. У разі позитивного рішення борги спишуть і споживачам.

Нагадаємо, раніше мер заявляв, що на Харків чекає найскладніший опалювальний сезон в історії міста.