Із Кіндрашівської та Курилівської громад Куп'янського району станом на вчора, 18 січня, у межах обов'язкової евакуації виїхали тільки 9 осіб - це 8 дорослих і 1 дитина. При цьому, за словами голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, учора на цьому напрямку росіяни обстріляли щонайменше 15 населених пунктів, є жертви. Він підкреслив, що поліція та представники влади будуть заходити до кожного будинку і проводити роз'яснення, оскільки на цій території, попри обстріли, ще залишаються 236 дітей. Батьки не вивозять їх.

16 січня у цих громадах була оголошена обов'язкова евакуація. Вона необхідна, оскільки бойові дії проходять у безпосередній близькості до населених пунктів. 

17 січня Синєгубов заявляв, що не виключає і примусову евакуацію дітей: люди не зважають на постійні обстріли та застосування росіянами авіабомб і залишаються жити в небезпечній зоні.

Раніше повідомлялося, що у громадах перебуває 3 043 особи. До зони обов'язкової евакуації потрапили понад 20-ть населених пунктів, список - тут

Охочі виїхати можуть цілодобово телефонувати за номером: 0-800-33-92-91.

У листопаді в Купянському районі вже проводили примусову евакуацію з 66-ти населених пунктів. Тоді вивезли 296 дітей.