У Куп'янському районі закінчили примусову евакуацію дітей, повідомили в поліції

З 3 по 26 листопада з небезпечної території вивезли 296 дітей:

  • із Кіндрашівської громади - 31 дитина;
  • із Куп'янської громади - 182 дитини;
  • з Курилівської громади - 83 дитини. 

Усі діти вже в безпеці.

За списком на території Курилівської громади є ще дві дитини: 2012 і 2018 років народження, але за адресами цих дітей не виявилося. Поліцейські шукають їх. За попередньою інформацією, вони з матір'ю виїхали з району.

У Куп'янському районі ще з середини літа загострилася ситуація. На цьому напрямку російське командування зібрало угруповання до 110 тис. осіб. Війська РФ постійно штурмують українські позиції в районі сіл Синьківка і Петропавлівка. Лінія фронту проходить за 8-10 км від Куп'янська. Села і селища постійно перебувають під обстрілами. Росіяни також активно використовують авіацію і дрони-камікадзе.

На початку листопада примусову евакуацію родин із дітьми оголосили з 66 сіл Куп'янського району, але нещодавно обласна влада заявила, що може розширити список населених пунктів на Куп'янському напрямку, звідки евакуюватимуть дітей і дорослих. Зокрема, розглядається й евакуація самого Куп'янська.

Для тих, хто бажає евакуюватися з Куп'янського району, відкрито цілодобову гарячу лінію Єдиного координаційного гуманітарного центру:

  • 0-800-339-291.

Також щодня з 9:00 до 16:00 працює гаряча лінія Куп'янської міської військової адміністрації:

  • (8098) 941-23-00.