Увімкнення опалення в Харкові відкладається через погодні умови. Про це заявив мер Ігор Терехов.

"Погода - на нашому боці, а це значить, що у нас є можливість відтермінувати початок опалювального сезону і тим самим заощадити кошти харків'ян на оплаті комунальних послуг і заощадити більше газу в громаді", - заявив Ігор Терехов.

Щойно середньодобова температура повітря три дні поспіль буде нижчою за +8 градусів, у місті запустять систему опалення і протягом кількох днів підключать до тепла житлові будинки та соціальну інфраструктуру міста, повідомив мер. Цього тижня температура повітря вдень сягає 10-12 градусів тепла.

За даними мера, Харків повністю готовий до опалювального сезону. Було проведено значні роботи: "Харківські теплові мережі" переклали 220 км магістральних трубопроводів, підготували котельні, ТЕЦ. Особливу увагу приділили їхньому захисту. Проте сезон, за оцінкою мера, буде важким через імовірні спроби російських військ вивести ракетними ударами з ладу об'єкти критичної інфраструктури.

57 будинків у Харкові через сильні пошкодження опалювати не зможуть. Повний список адрес - у нашому матеріалі.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов також заявив, що в області котельні, об'єкти соціальної сфери та житлові будинки підготовлені на 100% до пуску тепла. Опалення в житлові будинки подадуть за середньодобової температури нижче 8 градусів тепла.

Рішення про початок опалювального періоду ухвалює влада на місцях. Уже дають тепло в Богодухівській, Валківській та Близнюківській громадах. Насамперед тепло подають у заклади охорони здоров'я: опалюється 9 лікарень. З 17 жовтня подають тепло до лікарень і в Лозівській громаді.