Харківська політична партія "Блок Кернеса – Успішний Харків!" вирішила відкликати трьох депутатів Харківської обласної ради 8-го скликання. Відповідне рішення фракція партії ухвалила на конференції 18 жовтня.

Йдеться про Альберта Кононенка, Павла Столбового та Володимира Святаша.

За даними правоохоронців, Столбовий та Святаш виїхали до Росії. Павло Столбовий - син Івана Столбового, того самого мера Балаклії, який одним із перших почав співпрацювати з окупантами, а потім зник із міста. Пізніше з'явилася інформація, що він виїхав із сім'єю до РФ. А Володимир Святаш виїхав із України до Росії напередодні вторгнення. Альберт Кононенко також перебуває за межами України, але не в Росії. За його власною заявою, він "за письмовим дорученням голови Військової адміністрації Харківської області займається гуманітарними питаннями, збором та відправкою гуманітарної допомоги, підтримкою наших біженців за кордоном та допомогою ЗСУ".

Як зазначив керівник обласної партійної організації "Блок Кернеса - Успішний Харків!" Віталій Панов, всі перелічені вище депутати не підтримують зв'язок ні з самою партією, ні з виборцями, не проводять прийом громадян, не виконують положення передвиборчої партійної програми. Примітно, що рішення про відкликання депутатів було ухвалено невдовзі після зміни голови фракції. Віталій Панов, директор "Харківводоканалу", став головою фракції замість відстороненого Кирила Кернеса, сина покійного мера Харкова Геннадія Кернеса.

За тиждень до цього рішення фракція політичної партії "Блок Кернеса – Успішний Харків!" облради виключила Альберта Кононенка, Павла Столбового та Володимира Святаша зі своїх лав.