Попри регулярні ворожі обстріли евакуація з Харкова не планується, ситуація в місті залишається стабільною. Про це сьогодні, 18 квітня, в ефірі нацмарафону повідомив міський голова Ігор Терехов

Таку заяву мер міста зробив після вчорашніх фейкових повідомлень ворога щодо начебто необхідності евакуюватися з міста до 22 квітня. 

"Харків’яни вже не вперше стикаються з дезінформацією. Зараз нам дуже потрібно, щоб засоби масової інформації розвінчували ці фейки. У Харкові немає передумов для евакуації. Росіяни використовують таку тактику, аби розхитати емоційний стан людей", - зазначив мер.

Останнім часом кількість ІПСО-повідомлень зросла. Російська Федерація активно використовує дезінформацію як складову гібридної війни проти України. Типові методи російського ІПСО - інформаційні вкиди, фейки, дезінформація, маніпуляції, перекручування фактів, спекуляція на емоціях, активність армій ботів і тролів. Так, харків'яни вже кылька тижнів поспыль отримують повідомлення про нібито "наступ на місто", "термінову евакуацію", "вбивство військового керівництва країни" та "вихід поліції з прифронтових територій".

Очільник ХОВА Олег Синєгубов постійно наголошує, що обстановка на кордоні Харківщини з РФ залишається стабільною та повністю контрольованою українськими силами.