У Балаклії жінка підірвалася на міні практично в центрі міста. Про це повідомили в ДСНС.

Жінка майже в центрі міста наступила на протипіхотну міну "Пелюсток". Ця міна призначена, щоб калічити людей, зазначають рятувальники. Вона гарантовано травмує ноги. Саме такі травми отримала постраждала жінка. З діагнозом - рвана рана лівої стопи - її було госпіталізовано до місцевої лікарні.

Міна "Пелюсток" - надзвичайно небезпечна протипіхотна міна натискної дії. Найчастіше її роблять зеленого або оливкового кольору, що дуже ускладнює її виявлення. Для приведення в дію достатньо докласти невелике зусилля - від кількох кілограмів, тобто на такій міні може підірватися навіть собака.

Також у "Пелюстка" може бути механізм самоліквідації, тобто через певний час (від 1 до 40 годин) міна вибухне самостійно. Небезпечна вона й тим, що під час дистанційного мінування може застрягти в гілках дерев, залишитися на дахах будинків тощо. Це означає, що через деякий час ця непомітна, невелика міна може опинитися там, де її не було до цього, навіть у звичному для вас місці.

Рятувальники закликають усіх жителів області бути максимально обережними. У разі виявлення підозрілого предмета в жодному разі не чіпайте його та повідомте про знахідку до ДСНС або Нацполіції за телефонами "101", "102" або "112".